Oferta włoskich produktów
Włoska kuchnia jest uważana za jedną z najlepszych w Europie i na świecie. Kuchnia włoska jest głównie bardzo sycąca i dość różnorodna. Możemy w niej odnaleźć zarówno takie podstawowe składniki znane z naszej polskiej kuchni, jak i składniki charakterystyczne np dla kuchni śródziemnomorskiej.
Napoje włoskie z dodatkiem orzeźwiającej mięty bądź bazylii są bajecznie aromatyczne i idealnie gaszą pragnienie. Należy zwrócić uwagę, że włoska kuchnia powstała w odpowiedzi na specyficzne potrzeby mieszkańców kraju w kształcie wielkiego buta. Klimat we Włoszech jest bardzo gorący, a w szczególności latem temperatury mocno doskwierają i zarówno napoje z Włoch, jak i wszelkie dania muszą być dostosowane do tej gorącej aury i ewentualnie gasić pragnienie. Włosi rozsmakowali się w ciężkich potrawach z dodatkiem mąki i jajek, przykładem takiej ciężkiej, aczkolwiek smacznej i znanej na całym świecie potrawy jest chociażby pizza, która we Włoszech ma w pełni inny charakter niż ta, którą rozpoznajemy w Polsce. Włoska pizza jest aromatyczna i podawana z oliwą, a nie z sosami, jak ma to miejsce w naszym kraju. Włosi cenią sobie swoje narodowe dania, a są one tak różne i równocześnie smaczne, że znalazły uznanie w kuchniach wielu narodów. Popularnością cieszy się przykładowo barilla Farina, czyli specjalna włoska mąka do pizzy, dzięki której powstaje perfekcyjne ciasto, takie same, jak to we Włoszech. Barilla Farina Tipo 00 daje pulchne ciasto, doskonale wypieczone i jednocześnie delikatne, co dobrze współgra z dodatkami, jakie się do tego ciasta dobiera. Włoskie produkty zachwycają swoją różnorodnością i są kwintesencją smaku. Sporo z takowych towarów jest nie do znalezienia w innych kuchniach świata, ale Włosi są znani z tego, że bardzo dużo eksportują i ich produkty ukazują się w sklepach w różnorakich częściach globu. Też w Polsce można skorzystać z najlepszej jakości produktów rodem z Włoszech i poczuć się tak, jak na fantastycznych wakacjach. Warto sprawdzić, jak smakują włoskie przetwory tak inne od naszych oraz różnorakie inne dania cechujące się fenomenalnym smakiem. Te smaki warto też powielać w naszej kuchni lub przekształcać tak potrawy, aby nawiązywały do włoskich smaków.
Dodatkowe informacje: molino rossetto farine.